FAQ

Jakiej utraty wagi mogę spodziewać się od programu odchudzającego Synergy SLMsmart?
W ciągu 90 dni można spodziewać się utraty co najmniej 10% masy ciała, co jest uważane za zdrowe tempo utraty wagi - optymalne dla wyników długoterminowych.

Kim są specjaliści odpowiedzialni za program SLM?
System SLMsmart został stworzony i opracowany przez dr Stacey Bell. Od przeszło 35 lat dr Bell jest liderką w dziedzinie żywienia i dietetyki. Obroniła pracę doktorską z dietetyki na Uniwersytecie Bostońskim (USA). Pracowała na wydziale Harvard Medical School. Jest autorką przeszło 120 prac na temat żywienia oraz wykładowcą o zasięgu globalnym. Jest oddana pomocy ludziom w zachowaniu zdrowia i zwiększeniu sprawności. Dr Bell współpracowała z Radą Medyczną i Naukową Synergy WorldWide w celu zapewnienia jakości, skuteczności i właściwości odżywczych wszystkich produktów linii SLM. Jest również autorką planu Diety Podstawowej w oparciu o dużą ilość danych z własnych badań i doświadczeń w tej dziedzinie.


Czym SLM smart różni się od innych programów?
SLMsmart jest wyjątkowy, gdyż zapewnia łatwy w stosowaniu, satysfakcjonujący plan żywieniowy, program oczyszczający i zestaw nowatorskich suplementów diety składający się z substancji sprzyjających utracie masy ciała. Program SLM smart oparty jest na danych i doświadczeniach z dziedziny odchudzania przekazanych przez dr Stacey Bell - członka wydziału Harvard Medical School, posiadającego wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu badań żywieniowych, będącego doradcą tysięcy pacjentów w kwestii jak jeść by schudnąć i zachować zdrowie.

Badania pokazały, że po upływie dwóch lat osoby stosujące wiele z najbardziej popularnych diet (Atkins, Zone, South Beach), straciły tylko 2-3% swojej wagi wejściowej. Oznacza to, że kobieta ważąca 90 kg po upływie dwóch lat będzie ważyć 87 kg. Dieta SLMsmart pozwala na zrzucenie 10% masy ciała w ciągu 90 dni, utrzymanie tego poziomu i ewentualną utratę większej wagi, jeśli zdecydujesz się to zrobić. Najlepsze jest to, że ten skuteczny system został oparty o zdrowy i zrównoważony plan żywienia stworzony z myślą o dostarczeniu wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

Słyszałem złe i dobre opinie na temat białka sojowego. Dlaczego nie zostało ono włączone do zdrowotnego szejka?
Mięśnie potrzebują stałego dopływu aminokwasów w ciągu dnia, aby uniknąć degradacji. Jest to szczególnie istotne, gdy spożycie kalorii jest zredukowane. Unikalna mieszanka protein (białek) Health Shake (serwatka, kazeina, soja) uwalnia kolejno aminokwasy do krwi. To nie tylko zapewni Ci uczucie nasycenia, ale także zapewnia mięśniom stałą podaż aminokwasów i protein. Dzięki temu masa mięśniowa utrzymywana jest lepiej niż tylko przy stosowaniu jednego białka, np. serwatkowego.

Białko sojowe zawarte w szejku, dawkowane zgodnie z zaleceniami jest bezpieczne, dobrze tolerowane i korzystne dla zdrowia. Nie wykazano jakiegokolwiek wpływu estrogenów związanych z zawartością soi w szejku na poziom męskich hormonów. Mężczyźni mogą więc całkowicie bezpiecznie pić Health Shake czerpiąc wszelkie dobrodziejstwa zdrowotne białka sojowego bez obaw o negatywny wpływ na męskie hormony.

Czy mogę zamienić więcej niż jeden posiłek dziennie na Health Shake?
Oczywiście. Dzięki jego doskonałemu smakowi i wygodzie stosowania możemy nim zastąpić do dwóch posiłków dziennie.

Co sprawia, że białko w szejku jest w postaci stopniowo uwalnianej?
Health Shake SLM zawiera trzy źródła protein (białka): serwatki, kazeiny i soi. Mieszanka ta została opracowana tak, aby zapewnić rzeczywiste stopniowe uwalnianie protein, które zapewnia uczucie sytości do czterech godzin. W systemie tym wydłużony został również czas trwania rozkładu białek. Aminokwasy pochodzące z białka serwatki pokazują się we krwi prawie natychmiast po spożyciu. Te pochodzące z białka soi są następne. Proteiny sojowe są źródłem średnioterminowego uwalniania aminokwasów. Aminokwasy z protein kazeinowych pojawiają się na końcu.

Czym można uzasadnić zawartość węglowodanów i tłuszczów w szejku?
Zdrowe węglowodany zostały zawarte w odpowiedniej ilości Synergy SLMsmart Shake po to, by zapewnić uwalnianie energii w różnych odstępach czasowych. W przypadku węglowodanów szybko uwalniających energię są to maltodekstryny i wolniej uwalniająca energię fruktoza. W przypadku tłuszczów część stanowią szybko uwalniające energię trójglicerydy o średniej długości łańcucha, a pozostałe to powoli uwalniające energię - olej słonecznikowy i rzepakowy. Takie źródła stopniowo uwalnianej energii sprawią, że będziesz czuć się syty i zadowolony, aż do następnego posiłku. Dzięki temu Health Shake może być uważany za prawdziwy zamiennik posiłku.


Ile argininy jest w ProArgi-9+?
Pojedyncza porcja ProArgi 9 Plus zawiera dziesięć gramów całego produktu, w tym pięć gramów farmaceutycznej jakości l-argininy.

Dzięki czemu ProArgi 9+ pomoże w utracie i utrzymaniu masy ciała?
ProArgi 9+ jest światowej jakości suplementem diety z argininą. Każdy, kto stara się zapanować nad wagą swojego ciała, może czerpać znaczne korzyści ze stosowania tego produktu. L-arginina jest metabolizowana w organizmie do tlenku azotu - gazu zwiększającego przepływ krwi. Spośród wielu fizjologicznych korzyści zapewnianych przez tlenek azotu, to właśnie okazało się najbardziej pomocne w metabolizmie tłuszczów i glukozy. Metabolizm ten jest niezbędny każdemu organizmowi do wykorzystania żywności w charakterze paliwa zamiast przechowywania zamiast magazynowania jej w postaci tłuszczu. Dodatkowo l-arginina zwiększa wychwyt aminokwasów. Okazało się to pomocne w zwiększaniu utraty wagi i zwiększaniu zdolności organizmu do tworzenia masy mięśniowej. Poprzez zwiększenie beztłuszczowej masy mięśniowej, ciało może bardziej efektywnie spalać kalorie. I na koniec, l-arginina zmniejsza przyrost masy ciała przez stymulowanie wytwarzania mitochondriów - elektrowni komórek. Zwiększanie liczby mitochondriów skutkuje utlenianiem większej ilości składników odżywczych, dzięki czemu z żywności pozyskuje się więcej cennej energii.

Co to jest cytrulina?
L-cytrulina jest innym aminokwasem dodawanym w celu działania l-argininy na ścieżce produkcji tlenku azotu. Zapewnia długotrwałe i ciągłe uwalnianie l-argininy wraz ze wszystkimi korzyściami.